U nedelju, 14.10.2018. u Požarevcu je odigrana utakmica 4. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP gostovala ekipi MRK Požarevac iz Požarevca. Domaćin, koji je do prošle sezone nastupao u Super A ligi Srbije, je nakon prva tri kola bio prvi na tabeli sa sve tri pobede. Međutim, Lavovi su zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu, naterali domaćina da zabeleži prvi ovosezonski poraz konačnim rezultatom MRK Požarevac – RK Lavovi BP 17:27 (10:11).

Lavovi su dobro otvorili utakmicu i u 15. minutu imali prednost od 3 gola razlike. Ali malo po malo, domaćin preokreće rezultat i minut i po pre kraja poluvremena po prvi put dolazi u vođstvo. Međutim, Lavovi sa dva ekspresna gola u poslednjem minutu prvog poluvremena, ipak odlaze na odmor sa minimalnom prednošću. U drugom poluvremenu se desilo upravo ono što je stručni štab Lavova i želeo. Vremešna i iskusna domaća ekipa sa vrlo “tankom“ klupom, kako je vreme odmicalo kondiciono je padala i nije mogla da parira raspoloženim Lavovima. Tako da je u drugom poluvremenu prednost Lavova stalno rasla, a konačan rezultat je glasio MRK Požarevac – RK Lavovi BP 17:27.

U ekipi Lavova ponovo je najefikasniji bio Aleksa Đurković sa 7 pogodaka, a u stopu ga je pratio Danilo Radović, koji je 6 puta zatresao mrežu Požarevljana. Za igrača utakmice proglašen je golman Lavova Nikola Ćirović.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka 1, Stanojev, Đurković 7, Milošević 2, Urošev, Mandić, Kozomora 4, Kosjer, Ćirović, Čupković 4, Radović 6, Prodanović 2, Agić 1 i Vujasinović. Na klupi su sedeli treneri Sudžum Dragan i Karanović Radovan.

Naredne subote, 20.10.2018. (sa početkom u 20 časova) Lavovi dočekuju lidera na tabeli i jedinu ekipu sa sve 4 pobede, RK Vrbas Petrol iz Vrbasa. Nadamo se da će hala Tikvara biti popunjena u što većoj meri i da će Lavovi uz pomoć svojih vernih navijača uspeti da naprave još jedno iznenađenje i da sa novom pobedom zamene Vrbašane na vrhu tabele.

Komentari

komentara