U subotu 27.10.2018. u Novom Sadu je odigran ćetvrti turnir Lige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2004. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama RK Ruma (Ruma) i RK Lokomotiva iz Brčkog.

U prvoj utakmici Lavovi su odmerili snagu sa ekipom iz Rume, koja se u ovoj ligi takmiči van konkurencije (zbog toga što u svom sastavu imaju i starije igrače), tako da se ova utakmica bez obzira na postignuti rezultat registruje sa 10:0 u korist Lavova. Ovu činjenicu je trener Šešum iskoristio da u ovoj utakmici veću minutažu pruži mlađim igračima, koji inače nemaju ređe ulaze u igru. Uprkos tome Lavići su bili u vođstvu veći deo utakmice da bi na kraju izgubili minimalnim rezultatom, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Ruma 21:22 (13:8).

U drugoj utakmici, Lavovi su se sastali sa odličnom ekipom iz Brčkog. U ovoj utakmici igračima Lavova nisu dali svoj maksimum, igrali su mlako i bezvoljno i pretrpeli prvi ovosezonski poraz. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Lokomotiva 10:20 (4:7).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Soldo, Kralj Damjan, Marković, Šević, Kralj Mihajlo, Knežević, Vujaković, Ninković, Šušljik, Budić, Ćirko, Subašić, Medić i Balać. Trener Šešum Pero.

Naredno kolo igra se za 14 dana u Inđiji, a Lavovi će odmeriti snage sa ekipama RK Vojvodina (Novi Sad) i RK Inđija (Inđija). Ovo je poslednji turnir u okviru grupne faze prvenstva Vojvodine za pionire. S obzirom da dve prvoplasirane ekipe nastavljaju dalje takmičenje u Superligi Vojvodine, Lavićima je na ovom turniru neophodna jedna pobeda da overe plasman u Superligu, a u slučaju obe pobede plasirali bi se u superligu kao prvaci grupe.

Komentari

komentara