U nedelju 07.04.2019. u Prigrevici je odigran šesti turnir u okviru Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2004. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipom domaćina RK PIk Prigrevice i ekipom RK Vrbas Petrol (Vrbas).

U prvoj utakmici protivnik je bila ekipa domaćina nošena velikom podrškom svojih navijača, ali pioniri Lavova nisu mnogo marili za to. Od početka su nametnuli svoju igru i na poluvreme se odlazi sa velikih +5 u korist Lavova. U drugom poluvremenu domaćin na sve načine pokušava da uhvati priključak, ali Lavovi čvrsto drže 5 golova prednosti sve do 6 minuta pre krja. Tada dolazi do pada koncentracije, što domaćin koristi, ali ipak više od časnog poraza nisu mogli, tako da je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK PIK Prigrevica 21:19 (13:8).

U drugoj utakmici Lavovi su imali mnogo teži posao, jer im je protivnik bio Vrbas koji je zvanični državni prvak u ovoj uzrasnoj kategoriji. Međutim, Lavovi su se odlično držali do pred sam kraj prvog poluvremena, kada protivnik konačno uspeva da ostvari prednost od 2 gola, sa kojom se odlazi na odmor. U drugom poluvremenu Vrbas je bio bolji i ostvario zasluženu pobedu, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Vrbas Petrol 20:14 (10:8).

Za pionire Lavova nastupali su: Soldo, Kralj Damjan, Šević, Kralj Mihajlo, Rodić, Radičanin, Knežević, Vujaković, Subašić, Balać i Ćirko. Trener Šešum Pero.

Komentari

komentara