U subotu 08.12.2018. u Vrbasu je odigran prvi turnir u okviru Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2004. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama RK Subotica Unit (Subotica) i RK Proleter (Zrenjanin).

U prvoj utakmici Lavovi su odmerili snage sa vršnjacima iz Subotice, u utakmici u kojoj je razlika u kvalitetu bila očigledno na strani Lavova, a protivnik nije uspevao da parira ni u jednom segmentu igre. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Subotica Unit 21:14 (11:6).

U drugoj utakmici, Lavovi su se sastali sa Proleterom iz Zrenjanina. U ovoj utakmici, pioniri Proletera su imali nerešen rezultat do sredine prvog poluvremena, kada Lavovi dodaju gas i na odmor odlaze sa velikih +4. Drugo poluvreme donosi dominaciju Lavova i na 4 minuta pre kraja utakmice Lavići imaju maksimalnih +7. Do kraja priliku da zaigraju dobijaju i najmlađi u ekipi, što protivnik koristi da ublaži poraz. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Proleter 20:15 (11:7).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Soldo, Kralj Damjan, Šević, Kralj Mihajlo, Rodić, Knežević, Vujaković, Rađenović, Ninković, Šušljik, Budić, Ćirko, Subašić i Medić. Trener Šešum Pero.

Nakon zimske pauze, krajem januara se nastavlja takmičenje u superligi, a Lavovi će na drugom superligaškom turniru u Novom Sadu dva puta odmeriti snage sa ekipom RK Vojvodina (Novi Sad).

Komentari

komentara