U sredu, 16.05.2018. u Bačkoj Palanci je odigrana utakmica 21. kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastali lider na tabeli RK Lavovi BP i RK Banatski Karlovac.  Igrači Lavova su u ovoj utakmici odigrali dva potpuno različita poluvremena, ali i to je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu konačnim rezultatom RK Lavovi BP – RK Banatski Karlovac 38:26 (15:15).

Lavovi su dobro otvorili utakmicu i u 9. minutu već imaju prednost od 5:1. Međutim, ulaskom mlađih igrača dolazi do pada u igri Lavova a gosti dolaze do daha i do kraja prvog poluvremena anuliraju prednost Lavova. U drugom poluvremenu Lavovi izlaze na teren rešeni da poprave utisak iz prvog poluvremena, što im je u potpunosti i uspelo. Zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu prednost domaće ekipa je rasla iiz minuta u minut, da bi na kraju bilo više nego ubedljivih 38:26 u korist Lavova.

U pobedničkoj ekipi bolji od ostalih su bili Aleksa Đurković, Danilo Radović i Petar Puđa. Zahvaljujući ovoj pobedi Lavovi su obezbedili titulu prvaka u Prvoj ligi Srbije grupa Sever, kao i plasman u Super B ligu Srbije. Naime Lavovi su u poslednjem 22. kolu slobodni (ekipa ŽSK-a je istupila iz takmičenja) a najbližem pratiocu, ekipi RK Sivac 69 su odmakli na 5 bodova prednosti, s tim što Sivčani imaju da odigraju još 2 utakmice. RK Lavovi se zahvaljuje navijačima koji su nas bodrili tokom celog prvenstva. Takođe sve čestitke zaslužuju i igrači i stručni štab.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka 2, Stanojev 1, Đurković 8, Mrakić 4, Urošev 1, Čupković, Ćirović, Đukić, Radović 7, Prodanović 4, Bubanja 2, Puđa 7, Jović 2, Vučković i Kosjer. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan i Šešum Pero.

Komentari

komentara