U četvrtak, 06.12.2018. u Bačkoj Palanci je odigrana utakmica polufinala kupa na teritoriji Vojvodine, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP dočekala super A ligaša, ekipu RK Kikinda Grindex iz Kikinde. Ova utakmica je u najavi obećavala veliku i neizvesnu borbu, ali je ona na žalost gledalaca izostala. Kikinđani su odlučili da na ovom meču ne nastupe sa najjačom postavom (jer ih za vikend očekuje važna prvenstvena utakmica), pa je tako pitanje pobednika vrlo lako rešeno, RK Lavovi BP – RK Kikinda Grindex 48:14 (18:7).

Trener Sudžum je tako imao priliku da na ovoj utakmici pruži maksimalnu minutažu nakmlađima u svojoj ekipi, kao i onima koji u prvenstvu ne dobijaju često priliku da igraju. Ovi igrači su to i iskoristili i utakmicu odigrali maksimalno angažovano pa otuda i neverovatan konačan rezultat, koji je glasio  RK Lavovi BP – RK Proleter 48:14.

U ekipi Lavova najefikasniji su bili, pionirski reprezentativac Srbije, Đorđe Stanojev (proglašen za igrača utakmice) i kružni napadač Mirko Kozomora.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Grubor 6, Stanojev 11, Đurković 5, Milošević 1, Urošev 5, Mandić, Kozomora 8, Kosjer, Nović 6, Čupković 1, Radović 1, Prodanović 1, Dutina, Vujasinović i Miljković 3. Ekipu su vodili treneri Sudžum Dragan, Permoser Slobodan i Karanović Radovan.

Ovom pobedom Lavovi su se plasirali u finale Kup takmičenja na teritoriji Vojvodine čiji će domaćin biti Jaša Tomić, 18.12.2018. a drugi finalista je još jedan Super A ligaš, ekipa Spartaka iz Subotice..

Komentari

komentara