Ove sezone je seniorska ekipa Lavova, zahvaljujući Super B ligaškom rangu takmičenja u kome nastupa, imala veoma lak žreb. Naime, u prva dva kola Lavovi su bili slobodni da bi u trećem kolu veoma ubedljivo savladali ekipu ORK Zrenjanin (Zrenjanin) sa 40:21 (20:8), što im je donelo plasman u osminu finala kupa na teritoriji Vojvodine.

U osmini finala Lavovi su bili bolji od ekipe RK Metalac (Futog) rezultatom 31:27 (16:16), da bi u četvrtfinalu gostovali u Žablju protiv najprijatnijeg iznenađenja ovosenzonskog kup takmičenja RK ŽSK 1955 (ekipa koja je prethodno izbacila super B ligaša Vrbas Petrol). U ovoj nimalo lakoj utakmici Lavovi nisu dozvolili iznenađenje, savladavši domaćina rezultatom RK ŽSK 1955 – RK Lavovi BP 25:31 (10:15).

Na taj način Lavovi su se plasirali u polufinale Kupa na teritoriji Vojvodine gde će pred svojim navijaćima ugostiti dosada najtežeg protivnika, RK Kikinda Grindex iz Kikinde, člana Super A lige Srbije. Ova utakmica će se odigrati u sportskoj hali “Tikvara“ u četvrtak, 06.12.2018. sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Komentari

komentara