U nedelju, 23.09.2018. u Beogradu je odigrana utakmica 1. kola Super B lige Srbije grupa Sever-centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP gostovala ekipi RK Voždovac 2012. Ova utakmica je imala posebnu draž, jer je i jednima i drugima ovo bio debi na superligaškoj sceni. Ova činjenica je u dobroj meri sputala igrače Lavova da u prvom poluvremenu pruže ubedljiviju igru, ali u nastavku utakmice su zaigrali bolje, te su posle velike borbe zabeležili i prvu superligašku pobedu konačnim rezultatom RK Voždovac 2012 – RK Lavovi BP 29:30 (17:16).

Prvo poluvreme utakmice je proteklo u nervoznoj igri Lavova, a posledica toga su i 2 promašena sedmerca i nekoliko takozvanih “zicera“. Ovakav razvoj situacije omogućio je domaćinuda na poluvreme ode sa minimalnim vođstvom iako su Lavovi u nekoliko navrata imali prednost od 2 gola razlike. U drugom poluvremenu Lavovi kreću znatno silovitije, naročito u odbrani, i začas dolaze do prednosti od 3 gola, koju više do kraja meča nisu ispuštali iz ruku. Domaća ekipa se svim silama trudila da ponovo preokrene rezultat, i u 2 navrata su uspeli da dođu do nerešenog rezultata, ali su Lavovi uspešno odbijali sve njihove nalete. Kada su na nešto manje od 2 minuta do kraja Lavovi ponovo otišli na +3 izgledalo je da pitanje pobednika napokon rešeno, ali domaćini se nisu slagali s time. Usledilo je par brzopletih napada Lavova, što je Voždovac iskoristio i sa dva laka gola stigao nadomak izjednačenja. Nakon što je gostujuća ekipa i po treći put zaredom olako prokockala napad, usledila je velika drama u poslednjih 20 sekundi meča. Ekipa Voždovca ipak nije uspela za ovo kratko vreme da organizuje neku akciju, pa su zahvaljujući dobroj odbrani Lavova, bili prinuđeni da u poslednjim trenutcima meča šutiraju pored gola iz neizrađene pozicije. Ovo je bio signal za veliko slavlje gostujuće ekipe zbog minimalne ali zaslužene pobede sa konačnih 29:30.

U pobedničkoj ekipi golgeterskim učinkom istakli su se Aleksa Đurković i Danilo Radović, a u odbrani je neprelazan bio kapiten Milan Okuka.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Stanojev, Đurković 11, Mrakić, Urošev 1, Mandić, Lakić, Kozomora 1, Kosjer, Ćirović, Čupković 2, Radović 10, Prodanović 4, Agić, Vučković i Popara 1. Na klupi su sedeli treneri Sudžum Dragan i Karanović Radovan.

Naredne nedelje, 30.09.2018. sa početkom u 17 časova i 30 minuta, Lavovi će ugostiti ekipu Novog Bečeja, koja je u prvom kolu zabeležila sigurnu pobedu. S obzirom na to da nas očekuje vrlo neugodan protivnik, pomoć sa tribina može biti presudna. Zato pozivamo sve navijače Lavova i ljubitelje rukometa da u što većem broju napune veliku salu SRC Tikvara i uživaju u superligaškoj rukometnoj predstavi.

Komentari

komentara