U subotu, 25.11.2017. u Banatskom Karlovcu je odigrana utakmica desetog kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i RK Banatski Karlovac. Na ovoj utakmici Lavovi su nastupili olabljeni neigranjem stuba odbrane Miloša Kosjera, kao i mladog golmana Vukašina Petkovića. Međutim, to se nije osetilo u igri gostiju, te su ubedljivije nego što su očekivali, pobedili konačnim rezultatom RK Banatski Karlovac – RK Lavovi BP 28:38 (9:18).

Od samog starta Lavovi su jasno stavili do znanja da su u Banatski Karlovac došli po nova 2 boda i po titulu jesenjeg prvaka. Već u 11. minutu dolaze do prednosti 5 golova, a na odmor se odlazi sa ubedljivih +9 za Lavove. U drugom poluvremenu Lavovi nastavljaju sa odličnom igrom, i na 10 minuta pre kraja utakmice dolaze do ogromne prednosti od 15 golova. Tek tada dolazi do malog opuštanja u redovima gostujućih igrača, što domaćin koristi, pa je na kraju konačan rezultat glasio 28:38 za ekipu Lavova. U redovima Lavova su se svojim golgeterskim učinkom istakli Danilo Radović i fantastični Aleksa Đurković  (proglašen za igrača utakmice) a na golu je bio nesavladiv Nikola Ćirović.

Na ovaj način Lavovi su završili prvi deo prvenstva, jer su u poslednjem kolu slobodni (ekipa RK ŽSK iz Žablja je istupila iz takmičenja). Lavovi su i pored toga što ne igraju utakmicu poslednjeg kola obezbedili zimovanje na vrhu tabele sa 18 osvojenih bodova, trenutno 4 više od prvog pratioca Jabuke i 5 više od Sivca (koji još imaju da odigraju svoje utakmice u poslednjem kolu jesenjeg dela).

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić 1, Okuka 1, Grubor Filip 3, Stanojev, Đurković 16, Mrakić 2, Urošev 2, Čupković, Ćirović, Grubor Miloš 1, Radović 8, Prodanović 3, Dutina, Puđa, Vučković i Jović 1. Ekipu je vodio trener Permoser Slobodan.

U prvom kolu prolećnog dela prvenstva Lavovi kod kuće dočekuju, još jednog konkurenta za prvo mesto, drugoplasiranu ekipu Jabuke.

Komentari

komentara