U subotu, 21.10.2017. u Dolovu je odigrana utakmica petog kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i RK Dolovo. Iako su se pre utakmice pribojavali “vrućeg“ terena i teškog gostovanja u Dolovu, Lavovi su u ovoj utakmici pružili solidnu igru, te su od početka do kraja utakmice imali sigurno vođstvo a konačan rezultat je glasio RK Dolovo – RK Lavovi BP 18:24 (8:12).

Na samom startu utakmice igrači Lavova su jasno pokazali ko je kvalitetniji protivnik u ovom duelu, iako je domaćin bio izuzetno motivisan, da nakon dva odlična rezultata u gostima, nastavi seriju i na svom terenu. Već u 5. minutu prvog poluvremena gost je stekao prednost od 4:0, što će se kasnije pokazati kao nedostižno za uporne domaćine. U 20. minutu prvog poluvremena Lavovi dolaze do vođstva od +7. Međutim, domaćin se ne predaje i na poluvreme se odlazi +6 u korist gostujuće ekipe. Početkom drugog poluvremena došlo je do povrede arkade desnog beka Lavova Vladimira Čupkovića, koji do kraja utakmice više nije ulazio u igru. U tim trenutcima domaćin uspeva da se približi na tri gola zaostatka. Lavovi ponovo uspostavljaju svoju igru i do kraja utakmice povećaju prednost, za koja je na minut do kraja utakmice iznosila čak +8. U redovima Lavova se ponovo istakao golman Nikola Ćirović, a što se tiče igrača, posebno su se istakli Aleksa Đurković (proglašen za igrača utakmice), Petar Puđa i Uroš Prodanović.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka 2, Grubor Filip, Đurković 7, Urošev 1, Kosjer, Čupković 1, Ćirović , Grubor Miloš, Radović 2, Prodanović 5, Dutina, Puđa 5, Jović 1 i Vučković. Ekipu je predvodio trener Permoser Slobodan.

U narednom kolu, Lavovi se u Sremskoj Mitrovici sastaju sa ekipom RK Srem SM.

Komentari

komentara