U sredu, 07.06.2017. u Bačkoj Palanci je odigrana revijalna utakmica u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i Reprezentacija Druge lige Srbije grupa Sever. Tom prilikom je domaćoj ekipi i zvanično uručen pehar namenjen prvaku lige. Takođe su uručene i pojedinačne nagrade, titulu najboljeg strelca lige ponelo je levo krilo RK Apatina, Marko Čabai, a za najkorisnijeg igrača lige proglašen je levi bek RK POtisje Pleteksa iz Ade David Bajus. Iako se na ovakvim utakmicama najčešće viđa neobavezna i egzibiciona igra u kojoj se ne obraća previše pažnje na odbranu, ovog puta je neočekivano viđena kvalitetna i neizvesna, prava takmičarska utakmica a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – Reprezentacija Druge lige Srbije grupa Sever 34:37 (20:15).

Treba istaći da je trener Sudžum za ovu utakmicu uvrstio u sastav svih 19 igrača koji su izneli sezonu na svojim leđima, ali da u igru nisu ulazili iskusni Jović, Knežević, Puđa, kao ni, ove sezone najbolji igrač Lavova, Vignjević. Tako da su od početka utakmice šansu dobili mlađi igrači. U prvom poluvremenu domaćin je igrao odlično i nije se osetilo odsustvo četvorice ponajboljih. Malo po malo Lavovi grade prednost i u 22. minutu stižu do maksimalnih +6, a na poluvreme odlaze sa +5. U drugom poluvremenu dolazi do neshvaztljivog pada u igri domaćina, i Reprezentacija Lige pravi seriju od 10:1 i u 45. minutu dolaze do rezultata 21:26. Lavovi se tada bude i u 52. minutu meča dolaze do izjednačenja 29:29. Do kraja utakmice rezultat je nekoliko puta bio u egelu, a pobednik je rešen u poslednjih 3 minuta, u kojima domaćin promašuje sedmerac i par takozvanih “zicera“, što su iskusni igrači Reprezentacije Lige znalački iskoristili i zabeležili pobedu 34:37. U redovima domaćina istakli su se Đurković i Urošev, a u protivničkim redovima bolji od ostalih bili su Petrović (RK Dolovo), Milošević (RK Radnički 1954 – Šid), Milojević (RK Apatin) i Čabai (RK Apatin).

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka 2, Grubor, Đurković 8, Vignjević, Knežević, Mrakić 3, Urošev 6, Nović 1, Petrović 4, Kosjer 1, Čupković 2, Ćirović, Petković, Radović 3, Prodanović 1, Bubanja 2, Jović, Puđa i Višekruna 1. Ekipu je predvodio trener Sudžum Dragan.

Komentari

komentara