U nedelju, 04.03.2018. u Bačkoj Palanci je odigrana derbi utakmica dvanaestog kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i RK Jabuka iz Jabuke. Važnost ove utakmice najbolje oslikava podatak da su se u njoj sastale, dotada prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na tabeli, između kojih je bodovna razlika samo 2 boda u korist Lavova. Utakmica je bila upravo onakva kakva se i očekivala, tvrda i u grču zbog rezultatskog značaja, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Jabuka 32:28 (15:16).

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i u 7. minutu imao prednost (4:1). Međutim, gosti prave preokret i u 12 minutu rezultat je 5:7. Zatim se do kraja prvog poluvremena praktično igralo gol za gol, a gosti na odmor odlaze sa minimalnom prednošću (15:16). U drugo poluvreme Lavovi ulaze čvrsto rešeni da naprave preokret. početkom drugog poluvremena Lavovi dolaze do minimalnog vođstva od 18:17 u 34. monutu. Zatim se ponovo igralo po principu gol za gol sve do 39. minuta i rezultata 23:22 za domaće igrače. U narednih par minuta Lavovi prave seriju i odlaze na, kako se kasnije ispostavilo, nedostižnih 26:22. Do kraja utakmice gosti su svim silama pokušavali da uhvate rezultatski priključak, ali su igrači Lavova uspešno odbijali sve nalete gostujuće ekipe. Na kraju je konačan rezultat glasio, više nego zasluženih, 32:28 za ekipu Lavova. U redovima Lavova su se pored standardno dobrih Alekse Đurkovića i Nikole Ćirovića istakli još i Filip Grubor, Marko Urošev, Vladimir Čupković, Danilo Radović i Uroš Prodanović.

Nakon ove pobede Lavovi su i dalje usamljeni na vrhu tabele sa 20 osvojenih bodova.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka, Grubor Filip 4, Stanojev, Đurković 7, Mrakić 2, Urošev 4, Nović, Kosjer, Čupković 5, Ćirović, Petković, Radović 4, Prodanović 5, Bubanja i Jović 1. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Karanović Radovan i Šešum Pero.

U narednom kolu Lavovi odlaze na teško gostovanje u Apatin, gde ih očekuje istoimena ekipa domaćina.

Komentari

komentara