U nedelju, 22.04.2018. u Bačkoj Palanci je odigrana utakmica 17. kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastali lider na tabeli RK Lavovi BP i poslednje plasirana ekipa RK Srem SM iz Sremske Mitrovice.  Igrači Lavova su opravdali ulogu favorita pa je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Srem SM 51:36 (33:16).

Lavovi su na ovoj utakmici nastupali bez iskusnog Jovića a i ostali iskusniji igrači (Kosjer, Puđa, Okuka, Čupković i Đukić) iako su bili u sastavu, nisu ulazili u igru. Prvo poluvreme ova mlada postava Lavova je odigrala odlično i praktično već tada rešila utakmicu. U drugom poluvremenu je viđeno otaljavanje posla od strane domaćina i žestoka borba gostiju da izbegnu rezultatsku katastrofu, što su delimično igrom u poslednjih 20-tak minuta i uspeli. Na kraju je konačan rezultat glasio 51:36 u utakmici koju treba što pre zaboraviti i okrenuti se narednom rivalu, gde Lavove čeka puno teži posao.

Nakon ovog kola stanje na tabeli je nepromenjeno, Lavovi se i dalje nalaze na vrhu tabele sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sivca 69.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić 2, Okuka, Đurković 15, Mrakić, Urošev 3, Čupković, Ćirović, Grubor Miloš 6, Đukić, Radović 12, Prodanović 10, Bubanja 2, Dutina, Puđa, Vučković 1 i Kosjer. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Šešum Pero i Karanović Radovan.

U narednom kolu Lavovi idu u goste u Vršac ekipi RK Mladost, koja se nalazi na samom začelju tabele, ali koja se znatno pojačala u zimskom prelaznom roku i ovog proleća pruža odlične partije. Zbog svega ovoga neophodan je krajnji oprez i ozbiljnost u ekipi Lavova. Utakmica se igra u petak, 27.04.2018. sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Komentari

komentara