U subotu, 12.05.2018. u Mokrinu je odigrana utakmica 20. kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastali lider na tabeli RK Lavovi BP i RK Crvena Zvezda iz Mokrina.  Igrači Lavova su ovu verovatno i odlučujuću utakmicu odigrali odlično, te su posle dobre partije zabeležili ubedljivu pobedu konačnim rezultatom RK Crvena Zvezda – RK Lavovi BP 29:38 (15:21).

Utakmica je bila rezultatski neizvesna do 10. minuta i rezultata 6:6. Tada Lavovi prave seriju od 5:0 i u 17.  minutu 6:11. Do kraja prvog poluvremena Lavovi su u nekoliko navrata imali i 7 golova prednosti ali ipak na odmor se odlazi sa 6 golova prednosti u korist Lavova. U drugom poluvremenu Lavovi su uspešno održavali ovu prednost, a u 50. minutu stižu i do neverovatnih +11. Ovu prednost gostujuća ekipa uspeva da zadrži do pred sam kraj, kada domaćin uspeva da smanji za konačnih 29:38. U ovom meču, nakon dva i po meseca pauze zbog povrede u ekipu se vratio Filip Grubor, i pružio veoma zapaženu partiju.

U pobedničkoj ekipi bolji od ostalih su bili Aleksa Đurković i Vladimir Čupković. Nakon ovog kola Lavovi se i dalje nalaze na vrhu tabele sa 3 boda prednosti i utakmicom više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sivca 69.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka, Grubor 2, Đurković 10, Mrakić 2, Urošev, Čupković 8, Ćirović 1, Đukić, Radović 6, Prodanović 1, Puđa 5, Jović 3, Vučković i Kosjer. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan i Karanović Radovan.

Do kraja prvenstva Lavovima su preostale još jedna utakmica, pošto su u zadnjem kolu slobodni jer je ekipa ŽSK-a istupila iz takmičenja. S obzirom na bolji međusobni skor od ekipe iz Sivca, Lavovima čak i jedan osvojen bod garantuju titulu prvaka i plasman u Suber B ligu bez obzira na ostale rezultate. U narednom kolu, Lavovi u Bačkoj Palanci u sredu, 16.05.2018. sa početkom u 19 časova i 30 minuta, dočekuju RK Banatski Karlovac. Ovim putem pozivamo navijače i simpatuzere Lavova, kao i sve ljubitelje rukometa da na ovoj utakmici pruže maksimalnu podrška klubu, u nastojanju da ostvari svoj najveći uspeh od osnivanja.

Komentari

komentara