U utorak, 26.09.2017. u Jabuci je odigrana utakmica, prvog kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Jabuka i RK Lavovi BP. Lavovi su u ovoj utakmici nastavili tamo gde su stali prošle sezone. U jednoj pravoj prvoligaškoj utakmici, posle žestoke borbe savladana je vrlo dobra ekipa domaćina a konačan rezultat je glasio RK Jabuka – RK Lavovi BP 23:24 (9:10).

Kako se i očekivalo pre utakmice, u Jabuci je Lavove dočekao izuzetno vruć domaći teren i pune tribine veoma glasnih domaćih navijača. Domaćin je nastupio u najjačem sastavu, dok je kod lavova nedostajao jedino ovosezonsko pojačanje, Krivošija, zbog bolesti. Već od starta se videlo da će ovo biti utakmica neizvesna do samog kraja. Nakon uvodnih nekoliko minuta i smenjivanja ekipa u vođstvu, Lavovi u 21. minutu prvi put stižu do osetnije prednosti (5:9). Međutim, domaćin se vraća u igru i do kraja prvog poluvremena smanjuje na (9:10). U drugom poluvremenu je viđena teška rovoska borba i rezultatska klackalica skoro celo poluvreme. Lavovi su u par navrata uspevali da pobegnu na +3, ali ih je domaćin uporno sustizao, da bi u poslednjih 5 minuta bila viđena prava drama na terenu. Konačan rezultat postavio je kapiten Okuka na minut pre kraja utakmice, postigavši svoj jedini, ali dva boda vredan, pogodak na utakmici. Istakao se golman Vukašin Petković odličnim odbranama, naročito u prvom poluvremenu (između ostalog odbranio je i dva sedmerca), kao i Aleksa Đurković kada je u pitanju golgeterski učinak.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka 1, Grubor, Đurković 8, Mrakić 1, Urošev 2, Kosjer, Čupković 4, Ćirović , Petković, Radović 2, Prodanović 2, Puđa 2, Jović 2 i Vučković. Ekipu je predvodio trener Permoser Slobodan.

U narednom kolu, Lavovi se u subotu (30.09.2017.) u 19 časova sastaju sa ekipom Apatina.

Komentari

komentara