U nedelju, 25.03.2018. u Bačkoj Palanci je odigrana utakmica 14. kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i ORK Mladost TSK iz Temerina, ekipa koja je jedina uspela da nanese poraz Lavovima u jesenjem delu prvenstva. Posle velike i neizvesne borbe konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – ORK Mladost TSK 26:24 (11:12).

Vrlo nervozno su rukometaši Lavova otvorili ovu utakmicu, tako da gosti vrlo lako dolaze do prednosti od +2. Do kraja prvog poluvremena gosti uspevaju da sačuvaju prednost, pa se na odmor odlazi sa rezultatom 11:12. I u drugom poluvremenu je viđena slična slika. U 44. minutu gostujuća ekipa uspeva da ostvari najveću prednost na ovoj utakmici od 3 gola. Tek kada su videli da je đavo odneo šalu, Lavovi dodaju gas i zahvaljujući seriji od 9:3, 3 minuta pre kraja stižu do vođstva 26:23, što je za dobre i borbene goste bilo nedostižno. Na kraju je konačan rezultat glasio 26:24 u korist Lavova.

Nakon ove pobede Lavovi se i dalje nalaze na vrhu tabele sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sivca 69.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka 3, Stanojev, Đurković 4, Mrakić 2, Urošev 3, Jović 2, Jerković, Čupković 3, Ćirović, Radović 5, Prodanović, Puđa 4, Miljković i Kosjer. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Šešum Pero i Karanović Radovan.

U narednom kolu Lavove očekuje derbi protiv ekipe RK Sivac 69 i lako se može desiti da ova utakmica odluči ko će u viši rang iako je do kraja prvenstva ostalo još 7 kola.

Komentari

komentara