U ponedeljak, 09.04.2018. u Crvenki je odigrana utakmica 15. kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale dve prvoplasirane ekipe na tabeli RK Lavovi BP i RK Sivac 69 iz Sivca, koji svoje utakmice kao domaćin igra u Crvenki. S obzirom na plasman ekipa i na to da Lavovi imaju samo bod prednosti, ova utakmica je pobudila veliko interesovanje kod ljubitelja rukometa širom Vojvodine, pa se na tribinama našlo preko 1000 gledalaca.  Posle teške i grčevite rovovske borbe konačan rezultat je glasio RK Sivac 69 – RK Lavovi BP 20:20 (10:8).

Sama važnost utakmice i paklena atmosfera na tribinama je uticala na igrače obe ekipe, tako da su golovi jako teško padali, pogotovo na startu utakmice. Naime u 15. minutu je rezultat bio tek 3:2 u korist domaćina. Lavovi su svoju priliku da se rezultatski odvoje imali u periodu od 23. do 26. minuta, kada su se pri vođstvu od 6:7 tri puta uspešno odbranili, i tri puta nisu uspeli da daju gol iz vrlo povoljnih pozicija. Domaćin je to iskoristio i do kraja prvog poluvremena uspeo da ostvari prednost od 2 gola, pa se na odmor odlazi sa rezultatom 10:8 u korist domaće ekipe. I u drugom poluvremenu je viđena slična slika. Lavovi vrlo brzo nakon samo 2 minuta igre u drugom poluvremnu uspevaju da izjednače, ali domaćin odbija taj nalet i u 46. minutu dolazi do najveće prednosti na utakmici od 16:13. Tek tada Lavovi dodaju gas i zahvaljujući seriji golova Petra Puđe i neverovatnim odbranama Nikole Ćirovića na minut i po pre kraja utakmice stižu do vođstva 19:20. U poslednji minut se ušlo sa nerešenim rezultatom i napadom za Lavove, koji nije iskorišćen, pa je domaćinu ostalo još 15-tak sekundi da pokuša da izbori pobedu. Međutim šut u poslednjim trenutcima utakmice iz vrlo povoljne pozicije, zaustavlja nesavladivi Ćirović (proglašen za igrača utakmice) i tako donosi Lavovima bod koji će možda biti i presudan u borbi za plasman u Suoer B ligu Srbije.  Na kraju je konačan rezultat glasio 20:20 što je po svemu prikazanom i najrealniji pokazatelj odnosa snaga na ovoj utakmici.

Nakon ovog kola stanje na tabeli je nepromenjeno, Lavovi se i dalje nalaze na vrhu tabele sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Sivca 69.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić, Okuka, Stanojev, Đurković 6, Mrakić, Urošev, Čupković 2, Ćirović, Đukić, Radović, Prodanović 1, Puđa 7, Jović 4, Vučković i Kosjer. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Šešum Pero i Karanović Radovan.

U narednom kolu Lavovi dočekuju ekipu RK Dolovo iz Dolova. S obzirom da će do kraja prvenstva svaka utakmica biti od izuzetnog značaja za plasman u viši rang, pozivamo naše verne navijače da u što većem broju pruže podršku ovoj mladoj ekipi da dođe na još jedan korak bliže osvajanju prvog mesta. Utakmica će se odigrati u sredu, 18.04.2018. sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Komentari

komentara