U subotu 27.01.2018. u Bačkoj Palanci odigrana je prijateljska utakmica između seniorskih ekipa RK Lavovi BP i RK Spačva (Vinkovci) inače člana najvišeg ranga takmičenja u Republici Hrvatskoj – Premijer lige. S obzirom na to da su se ove dve ekipe i ranije sastajale u prijateljskim mečevima, te da su u njima gosti uglavnom trijumfovali, malo ko je očekivao ovakav razvoj događaja u Tikvari. Lavovi su u ovu utakmicu ušli željni dokazivanja, na šta gosti nisu imali pravi odgovor, pa je na kraju na semaforu stajalo neverovatnih RK Lavovi BP – RK Spačva 29:26 (12:15).

Već od samog starta utakmice videlo se da su domaći igrači ušli u meč izuzetno motivisani i željni rukometa posle duge zimske pauze. Do sredine prvog poluvremena Lavovi su imali minimalnu prednost, međutim do kraja poluvremena gosti prave preokret i odlaze na odmor sa +3.  U nastavku utakmice viđena je još bolja igra domaćina koji do sredine poluvremena stižu prednost gostujuće ekipe, a zatim i prelamaju utakmicu u svoju korist. Cela ekipa Lavova zaslužuje pohvale za prikazanu igru, ali posebno treba istaći odlične partije Filipa Grubora, Danila Radovića i Alekse Đurkovića, kao i nesavladivog Nikolu Ćirovića na golu. Ovo je inače bila prva provera Lavova posle početka zimskih priprema.

Lavovi su nastupali u sledećem sastavu: Ćirović, Petković, Dutina, Đurković, Nović, Radović, Stanojev, Jović, Urošev, Čupković, Vučković, Mrakić, Prodanović, Grubor, Medić i Đurica.

Komentari

komentara