U sredu, 20.02.2019. u Bogatiću je odigrana utakmica pretkola kupa Srbije (odakle pobednik ide direktno u četvrtfinale kupa) između domaćina ORK Mačve i RK Lavova BP. Ova utakmica je i po kretanju rezultata a i po odnosu snaga na terenu u mnogome ličila na jesenji prvenstveni okršaj ova dva rivala.Na žalost Lavovi nisu uspeli da naprave još jedan podvig i da se plasiraju u četvrtinu finala ovog najmasovnijeg takmičenja. Domaćin je nošen fanatičnom podrškom sa tribina, posle velike borbe i neizvesnosti zabeležio pobedu, ORK Mačva – RK Lavovi BP 31:27 (15:14).

Od samog starta bilo je jasno da ni jedni ni drugi neće lako doći do pobede u ovoj utakmici. Do 17. minuta se neprestano igralo gol za gol, gde je domaćin imao gol prednosti a Lavovi izjednačavali rezultat, da bi u narednih 5 minuta igre domaćin napravio seriju od 3:0 i po prvi put stekao 4 gola prednosti. Lavovi se nakon tajm auta ekspresno vraćaju u rezultatski egal i na poluvreme se odlazi sa minimalnom prednošću domaćina. Slična situacija je viđena i u drugom poluvremenu kada je do 51. minuta rezultat stalno bio ili nerešen ili je domaćin imao gol prednosti. I ponovo kao i u prvom delu domaćin za 5 minuta pravi seriju od 3:0 i odlazi na, ovaj put nedostižnih, +4. Lavovi su u poslednjih par minuta imali nekoliko prilika da bar smanje rezultatski zaostatak ali su one ostale neiskorištene.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Grubor 1, Stanojev, Đurković 2, Milošević 4, Mrakić 3, Urošev 5, Kozomora 4, Ćirović, Čupković 1, Radović 7, Prodanović, Dutina, Perleta i Vujasinović. Stručni štab su činili treneri Sudžum Dragan i Permoser Slobodan.

Ovom utakmicom Lavovi su okončali svoj , više nego uspešan nastup u kup takmičenju, i preostaje im da se u nastavku sezone posvete utakmicama u Super B ligi Srbije.

Komentari

komentara