U subotu 02.12.2017. u Vrbasu je odigran prvi turnir Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2003. i mlađi). Inače plasman u Superligu Vojvodine su pored naših pionira obezbedili još i RK Vojvodina (Novi Sad), RK Jabuka (Jabuka), RK Vrbas Petrol (Vrbas),  RK Crvena Zvezda (Mokrin), RK Dinamo (Pančevo), RK Potisje Pletex (Ada), RK Crvenka (Crvenka), RK Somborelektro (Sombor) i RK PIK Prigrevica (Prigrevica). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama RK Jabuka iz Jabuke i RK Crvena Zvezda iz Mokrina i zabeležili dve ubedljive pobede.

U prvoj utakmici pioniri Lavova su se sastali sa ekipom mokrinske Crvene Zvezde. S obzirom da je ekipa iz Mokrina potpuna nepoznanica za naše pionire, jer se nikada pre nisu sastali, trener Šešum je od svojih igrača tražio maksimalan oprez i angažovanost u pripremi i pristupu ovoj utakmici. Sve ovo su Lavići i ispoštovali na terenu, te ni rezultat nije izostao. Nakon početnih 1:0 za Crvenu Zvezdu, Lavovi preuzimaju apsolutnu dominaciju i već na 4 minuta pre kraja poluvremena je rezultat glasio 9:1 u korist Lavova. Do kraja poluvremena je razlika ostala ista 10:2. U drugom poluvremenu šansu da zaigraju dobijaju i mlađi igrači, koji uspevaju da se ravnopravmo nose sa protivnikom i da na 3 minuta do kraja utakmice ostvare maksimalnih 19:7. Na kraju konačan rezultat je i pravo merilo stanja na terenu, RK Lavovi BP – RK Crvena Zvezda 19:9 (10:2).

U drugoj utakmici pioniri Lavova su imali, bar na papiru, težeg protivnika. Protiv vršnjaka iz Jabuke su u pređašnjim susretima uvek izlazili kao pobednici, ali to nikada nisu bile “lake“ utakmice. Znajući to, pioniri Lavova u utakmicu ulaze maksimalno angažovano u odbrani, a rezultat toga je da su protivnički igrači svoj prvi gol postigli tek u 7. minutu utakmice i to za rezultat 6:1 u korist Lavova. U istom tempu se igra i do kraja poluvremena, pa se na odmor odlazi sa fantastičnih 13:2 za Lavove. U drugom poluvremenu opet su šansu dobili najmlađi u redovima Lavova i u potpunosti je iskoristili, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Jabuka 23:8 (13:2).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Čuport, Soldo, Šević, Đurica, Jerković, Lakić, Krivošija, Ninković, Urošev, Ćirko i Miljković. Trener Šešum Pero.

Komentari

komentara