U subotu 15.09.2018. u Šidu je odigran prvi turnir Lige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2004. i mlađi). Inače Lavovi se u pionirskoj konkurenciji nalaze u grupi sa vršnjacima Vojvodine (Novi Sad), Radničkog 1958 (Šid), Lokomotive (Brčko), Rume i Inđije. Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama RK Radnički 1958 i RK Lokomotiva iz Brčkog, koji su dobili dozvolu RSV-a da se ove sezone takmiče u takmičenjima pod okriljem RSV-a, i zabeležili dve sigurne pobede.

U prvoj utakmici protiv vršnjaka iz Šida, inače domaćina ovog turnira, Lavovi su odigrali dva potpuno različita poluvremena. U prvom poluvremenu Lavići su igrali u grču uz primetnu tremu, što je rezultiralo velikim brojem promašenih “zicera“, te se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Lavova. U drugom poluvremenu je viđena bolja i rasterečenija igra što donosi i maksimalnu prednost od čak +7 za Lavove. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Radnički 1958 15:7 (5:4).

U drugoj utakmici, Lavovi su se sastali sa odličnom ekipom iz Brčkog (B i H). Viđena je odlična utakmica u kojoj su Lavići od početka do kraja utakmice držali konce igre i rezultata u svojim rukama iako se protivnik nijednog trenutka nije predavao i nije dozvoljavao Lavovima da dođu do veće rezultatske prednosti, tako da je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Lokomotiva 17:13 (7:6).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Soldo, Kralj Damjan, Marković, Šević, Kralj Mihajlo, Rodić, Knežević, Vujaković, Ninković, Šušljik, Budić, Okrajac, Ćirko i Medić. Trener Šešum Pero.

Komentari

komentara