U subotu 26.01.2019. u Novom Sadu je odigran drugi turnir u okviru Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2004. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se dva puta sastali sa ekipom domaćina RK Vojvodina (Novi Sad). Ovo su bili susreti dve dosada neporažene ekipe u Superligi.

U prvoj utakmici Lavovi su se dobro držali u prvom poluvremenu u kome su se ekipe neprestano smenjivale u vođstvu, ali je protivnička ekipa ipak uspela da na odmor ode sa 2 goola prednosti. Početak drugog poluvremena donosi neshvatljiv pad koncentracije kod Lavića, koji svojim greškama dozvoljavaju rivalu da ode na nedostižnih +6. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Vojvodina 13:19 (6:8).

U drugoj utakmici viđena je obrnuta slika. Nakon lošeg prvog poluvremena i zaostatka od čak 5 golova, Lavovi se, malo po malo, u drugom poluvremenu vraćaju u rezultatski egal i ngoveštavaju pravu dramu u finišu. Na 2 minuta pre kraja utakmice, Lavići po prvi put u ovoj utakmici imaju minimalnu rezultatsku prednost (16:15). Igrači Vojvodine vrlo brzo izjednačavaju i posle nerealizovanog napada Lavova dolaze do vođstva na 30 sekundi do kraja utakmice. Lavići ne uspevaju za ovih pola minuta da organizuju opasniji napad, koji bi im doneo makar bod, tako da je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Vojvodina 16:17 (6:11).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Soldo, Kralj Damjan, Šević, Kralj Mihajlo, Rodić, Knežević, Ninković, Budić, Ćirko i Medić. Trener Šešum Pero.

Takmičenje se nastavlja za dve nedelje, a Lavovi će na trećem superligaškom turniru u Bačkoj Palanci dva puta odmeriti snage sa ekipama RK Vrbas Petrol (Vrbas) i RK PIK Prigrevica (Prigrevice).

Komentari

komentara