U subotu 05.05.2018. u Novom Sadu je odigran deveti, finalni, turnir Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2003. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama iz gornjeg dela tabele RK Dinamo iz Pančeva i RK Potisje Pletex iz Ade i zabeležili dve važne pobede.

U prvoj utakmici protiv vršnjaka iz Pančeva, koje je eventualna pobeda mogla dovesti na 4. mesto u Superligi i plasman na prvenstvo Srbije, Lavovi su pružili vrhunsku partiju i već na poluvremenu imaju nedostižnih + 10. U drugom poluvremenu su šansu dobili svi igrači, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Dinamo 21:9 (12:2).

U drugoj utakmici, Lavovi su se sastali sa ekipom iz Ade u utakmici koja je direktno odlučivala o vicešampionskoj tituli, pošto je novosadska Vojvodine već obezbedila titulu šampiona. Viđena je odlična utakmica sa dosta preokreta i žestoke borbe, koje se ne bi postidele ni neke seniorske lige. Lavovima je u ovom meču i nerešen rezultat donosio srebrnu medalju. Celo prvo poluvreme igralo se gol za gol, tako da nijedna ekipa nije uspela da oistvari više od 1 gola prednosti, a rezultat je čak 10 puta izjednačavan. Iako su pioniri Lavova u nekoliko navrata propustili dobre prilike da se odlepe na 2 gola prednosti, ipak na poluvreme odlaze sa minimalnom prednošću. U drugom poluvremenu je viđena ista priče sve do 8 minuta do kraja, kada ekipa iz Ade uspeva serijom od 3:0 da dođe do prve opipljive prednosti (13:16). Izgleda da su u tim momentima protivnički igrači pomislili da su prelomili utakmicu, što im se osvetilo. Lavići konsoliduju svoje redove, i u narednih 6 minuta serijom od 6:1 preokreću rezultat u svoju korist (19:17). U preostalih par minuta do kraja izuzetno skoncentrisanom i mudrom igrom čuvaju ovih +2, tako da je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Potisje Pletex 21:19 (11:10).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Čuport, Soldo, Šević, Đurica, Lakić, Jerković, Ninković, Ćirko, Medić, Miljković i Urošev. Trener Šešum Pero.

Na ovaj način pionirska selekcija Lavova ostvarila je veliki uspeh osvojivši drugo mesto u Superligi Vojvodine, odmah iza neprikosnovene Vojvodine. Pionire Lavova očekuje državno prvenstvo koje se održava u Arilju, u periodu od 18. do 20.05.2018.

Komentari

komentara