U subotu 03.03.2018. u Pančevu je odigran peti turnir Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2003. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipom domaćina RK Dinama iz Pančeva i RK Potisje Pletex iz Ade i zabeležili dve veoma važne pobede protiv dve ekipe iz vrha tabele.

U prvoj utakmici protiv ekipe Dinama, Lavovi su od samog starta nametnuli svoju igru sa žestokom odbranom i strpljivim i organizovanim napadom, što je donelo vrlo brzo opipljivu prednost koja je zatim uvećavana do pred sam kraj utakmice kada je bilo čak + 9 za Lavove. Ipak do kraja domaćin uspeva da malo ublaži prednost Lavova, tako da je konačan rezultat glasio RK Dinamo – RK Lavovi BP 18:26 (9:13).

U drugoj utakmici, viđen je žestok okršaj dve ekipe koje pretenduju na plasman u sam vrh tabele i jedna odlična utakmica koje se ne bi postidele ni seniorske ekipe. Lavovi su od prvog do zadnjeg trenutka imali prednost, međutim iako su u nekoliko navrata stizali do +3 i imali šansu da se “odlepe“ na +4 to im nikako nije polazilo za rukom jer je uporna i kvalitetna ekipa iz Ade uvek uspevala da se vrati i uhvati priključak. Međutim, Lavovi su umeli da odole i da teško stečenu rezultatsku prednost od 3 gola sačuvaju do samog kraja utakmice, a protivnik uspeva jedino da u poslednjim sekundama smanji na +2 i postavi konačan rezultat RK Lavovi BP – RK Potisje Pletex 17:15 (8:6).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Čuport, Soldo, Šević, Đurica, Jerković, Lakić, Rodić, Ninković, Ćirko, Miljković i Urošev. Trener Šešum Pero.

Naredni turnir se igra u Mokrinu, a Lavovi se sastaju sa ekipama RK Crvena Zvezda (Mokrin) i RK Jabuka (Jabuke).

Komentari

komentara