U subotu 21.04.2018. u Adi je odigran osmi turnir Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2003. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama iz donjeg dela tabele RK Somborelektro iz Sombora i RK Crvenka iz Crvenke i zabeležili dve ubedljive pobede.

U prvoj utakmici protiv vršnjaka iz Sombora, Lavovi su u potpunosti opravdali ulogu favorita i već na poluvremenu imaju nedostižnih + 7. Sredinom drugog poluvremena se prednost Lavova penje na čak +13, što treneru Šešumu omogućava da u igru ubaci i mlađe igrače. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Somborelektro 22:10 (10:3).

U drugoj utakmici, Lavovi su se sastali sa ekipom iz Crvenke a razvoj događaja je bio sličan kao i u prvoj utakmici. Do kraja prvog poluvremena je već bilo +6 za Lavove. U drugom poluvremenu Lavići nisu smanjivali gas, tako da je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Crvenkal 21:8 (9:3).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Čuport, Soldo, Šević, Đurica, Lakić, Jerković, Rodić, Knežević, Ćirko, Miljković i Urošev. Trener Šešum Pero.

Nakon ove dve pobede pionirska selekcija Lavova se nalazi na drugom mestu na tabeli sa istim brojem bodova kao i trećeplasirana ekipa RK Potisje Pletex iz Ade.

Finalni turnir Superige Vojvodine za pionire se igra za 14 dana, a domaćin će biti naknadno određen. Na ovom turniru Lavovi se sastaju sa ekipom RK Dinamo (Pančevo) i RK Potisje Pletex (Ada), a utakmica protiv vršnjaka iz Ade će direktno odlučiti ko će biti vicešampion ovogodišnje Superlige.

Komentari

komentara