U sredu 04.04.2018. u Prigrevici je odigran sedmi turnir Superlige Vojvodine za pionire (dečaci rođeni 2003. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipom domaćina RK PIK Prigrevica i RK Vrbas Petrol iz Vrbasa i zabeležili dve važne pobede.

U prvoj utakmici protiv ekipe domaćina, Lavovi su već u 3. minutu imali prednost od 3:0, ali se domaćin nije predavao. Nošena fantastičnom podrškom sa tribina, domaća ekipa do kraja poluvremena uspeva da dođe do nerešenog rezultata. U drugom poluvremenu stvari dolaze na svoje mesto i Lavovi uspevaju i rezultatski da materijalizuju očiglednu razliku u kvalitetu, tako da je konačan rezultat glasio RK PIK Prigrevica – RK Lavovi BP 14:22 (8:8).

U drugoj utakmici, Lavovi su se sastali sa ekipom RK Vrbas Petrol koja im je direktan konkurent za osvajanje medalje i od koje su doživeli vrlo neprijatan poraz kod kuće u prvom delu Superlige. Sam početak utakmice nije nagoveštavao ništa dobro, jer su Lavovi već u 7. minutu utakmice imali zaostatak od 4 gola (3:7), te je trener Šešum bio prinuđen da zatraži tajm aut. Nakon toga Lavovi igraju znatno bolje u odbrani i vrlo brzo prave seriju od 3:0 i stižu na samo gol zaostatka. Međutim do kraja poluvremena prave par brzopletih grešaka i dozvoljavaju Vrbašanima da na odmor odu sa prednošću od 3 gola. U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka druga ekipa. Lavići su zaigrali žestoko u odbrani i tečno i precizno u napadu, i zahvaljajujući tome već u 6. minutu drugog poluvremena dolaze do nerešenog rezultata, a vrlo brzo nakon toga i do minimalne prednosti. Do kraja utakmice ta prednost je rasla, da bi na minut pre kraja iznosila maksimalnih +4. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Vrbas Petrol 24:21 (6:9).

Za pionire Lavova nastupali su: Radičanin, Čuport, Šević, Đurica, Lakić, Jerković, Knežević, Ninković, Ćirko, Medić, Miljković i Urošev. Trener Šešum Pero.

Nakon ove dve pobede pionirska selekcija Lavova se nalazi na drugom mestu na tabeli sa istim brojem bodova kao i trećeplasirana ekipa RK Potisje Pletex iz Ade, dok su se ovom pobedom značajno odvojili od ekipe iz Vrbasa koja se nalazi na 4. mestu. Preostaje još u poslednjem kolu derbi utakmica sa ekipom RK Potisje Pletex iz Ade, koja će direktno odlučiti ko će poneti titulu vicešampiona Superlige Vojvodine za pionire.

Naredni turnir se igra u Adi, a Lavovi se sastaju sa ekipama RK Somborelektro (Sombor) i RK Crvenka (Crvenka).

Komentari

komentara