U periodu od 26. do 28.06.2018. u Beogradu je održan veliki međunarodni rukometni turnir pod nazivom Letnji Kup Novog Beograda, u organizaciji Rukometnog kluba Novi Beograd. Na ovom turniru RK Lavovi su učestvovali sa pionirskom selekcijom (2003. godište i mlađi), i u veoma jakoj konkurenciji postigli zapažen rezultat.

Na ovom turniru je u ovoj uzrasnoj kategoriji učestvovalo 10 ekipa, razvrstanih u 2 grupe. Lavovi su se nalazili u grupi A sa ekipama RK Sloga (Kraljevo), RK Rakovica (Beograd), RK Novi Beograd (Beograd) i Ramah Hasharon (Izrael).

Prvog dana takmičenja Lavovi su imali izuzetno nepovoljan raspored utakmica, jer su u periodu od 6 časova odigrali čak 3 utakmice. U prvoj utakmici na turniru Lavići su odigrali 2 različita poluvremena, protiv RK Rakovice. Naime nakon loše igre i zaostatka od 2 gola u prvom poluvremenu, igrači Lavova su dodali gas te je na kraju zabeležena pobeda konačnim rezultatom RK Lavovi BP – RK Rakovica 23:20 (10:12).

Odmah nakon kratkog odmora usledila je utakmica protiv RK Sloge, koju su Lavovi rutinskom igrom rešili u svoju korist rezultatom RK Lavovi BP – RK Sloga 21:16 (9:8).

Nakon toga je usledila i treća utakmica protiv glavnog konkurenta za prvo mesto u grupi, izraelske ekipe. Iako su Lavovi na odmor otišli sa 2 gola zaostatka, u drugom poluvremenu uspevaju da izjednače i u poslednjih 3 minuta utakmice se ulazi sa nerešenim rezultatom. Međutim umor sustiže ekipu nakon već dve odigrane utakmice (Izraelcima je ovo bila druga utakmica po redu) i Lavovi doživljavaju poraz rezultatom RK Lavovi BP – Ramah Hasharon 19:22 (10:12).

Drugog dana takmičenja Lavovi su odigrali još 1 utakmicu u grupnoj fazi protiv domaćina. Od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka Lavići su imali rezultatsku prednost, ali nikako nisu uspeli da se rezultatski odlepe i mirno privedu utakmicu kraju, ali su ipak uspeli da zabeleže važnu pobedu koja ih je vodila u polufinale turnira. Konačan rezultat ove utakmice je glasio RK Lavovi BP – RK Novi Beograd 16:14 (9:7).

Trećeg, finalnog dana turnira, Lavovi su se u polufinalu sastali sa prvakom B grupe reprezentacijom grada Zagreba (praktično reprezentacija Hrvatske za 2003. godište u malom), koja je kasnije vrlo ubedljivo bez ijednog poraza osvojila turnir. Lavovi su uspevali da drže rezultatsku neizvesnost u prvih 10 minuta utakmice. Već do poluvremena godti iz hrvatske demonstriraju svoj kvalitet i snagu i odlaze na nedostižnih +7. Trener Šešum je u drugom poluvremenu šansu pružio i mlađim igračima, što su oni i iskoristili. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – Selekcija Zagreba 33:17 (9:16).

Nakon polufinalnog poraza, u borbi za treće mesto Laviće je čekala još jedna izraelska ekipa. Lavovi su u ovoj utakmici pružili najbolju partiju na turniru. Na poluvrenu su imali 3 gola prednosti, a u drugom poluvremenu u nekoliko navrata +5 i samo je neverovatna serija promašenih “zicera“ igrača Lavova sredinom drugog poluvremena spasla protivnika rezultatske katastrofe. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – Makabi Dimona 20:16 (9:6).

Tako su Lavovi, kao jedina ekipa iz Srbije koja se našla u polufinalu, uspeli da osvoje 3. mesto na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, a igrač Lavova, Đurica Milorad proglašen je za najboljeg odbrambenog igrača na turniru.

Za pionire Lavova na ovom takmičenju nastupali su sledeći igrači: Čuport Radovan, Soldo Ilija, Šević Luka, Đurica Milorad, Lakić Luka, Jerković Stojan, Kralj Damjan, Knežević Nikola, Ninković Vukašin,  Medić Mihajlo, Miljković Dejan i Urošev Đorđe. Trener ekipe je Šešum Pero.

Komentari

komentara