U nedelju 25.03.2018. u Bačkoj Palanci je odigran četvrti turnir Superlige Vojvodine za mlađe pionire (dečaci rođeni 2005. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama iz vrha tabele, RK PIK Prigrevica (Prigrevica) i ekipom RK Nova Pazova 1957 (Nova Pazova) i zabeležili dve važne pobede.

U prvoj utakmici protiv drugoplasirane ekipe iz Prigrevice, Lavići su od samog početka krenuli silovito i već u 4. minutu su naterali trenera gostujuće ekipe da zatraži tajm aut pri rezultatu 4:0 za Lavove. Ali ni to nije pomoglo gostima, pa su Lavići posle furioznog prvog poluvremena ostvarili prednost od čak 8 golova razlike. U drugom poluvremenu, Lavovi se nisu opuštali, i stalno su držali veliku rezultatsku prednost. Konačan rezultat je glasio, više nego zasluženih, RK Lavovi BP – RK PIK Prigrevica 20:11 (10:2).

U drugoj utakmici, pioniri Lavova su za protivnika imali ekipu iz sredine tabele RK Nova Pazova 1957 iz Nove Pazove. Već posle prvog poluvremena Lavići su zahvaljujući odličnoj igri i u odbrani i u napadu, stekli velikih 7 golova prednosti. Početkom drugog poluvremena Lavovi odlaze na čak +11, tako da je trener Šešum u drugom poluvremenu imao priliku da i mlađim igračima pruži šansu da pokažu šta znaju, što su gosti iskoristili da ublaže poraz. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Nova Pazova 1957 16:11 (9:2). Zahvaljujući ovim rezultatima Lavovi zadržavaju čelnu poziciju superligaške tabele, kao jedina neporažena ekipa u dosadašnjem toku takmičenja.

Za pionire Lavova nastupali su: Gutić, Soldo, Šušnjik, Rađenović Ognjen, Rađenović Srđan, Subašić, Budić, Mrđan, Dvokić, Rodić, Ninković, Vujaković, Balać, Okrajac, Ćirko i Medić. Trener Šešum Pero.

Naredni turnir se igra za 14 dana u Pančevu, a Lavovi se sastaju sa ekipama RK Dinamo iz Pančeva, i sa ekipom ORK Mladost TSK (Bački Jarak).

Komentari

komentara