U nedelju 13.05.2018. u Prigrevici je odigran završni sedmi turnir Superlige Vojvodine za mlađe pionire (dečaci rođeni 2005. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama RK Potisje Pletex iz Ade i RK Kanjiža (Kanjiža) i zabeležili dve više nego ubedljive pobede.

Pred početak ovog turnira situacija na tabeli je bila više nego neizvesna. Prve četiri ekipe koje su i odlučivale o raspodeli medalja, bile su jedna iza druge sa po bodom zaostatka. Lavići su se nalazili na četvrtom mestu sa bodom zaostatka od trećeplasirane ekipe, 2 boda od druge i tri boda od prvoplasirane ekipe, tako da su sve četiri ekipe bile u igri za svaku od tri medalje. U prvoj utakmici protiv ekipe iz Ade, Lavovi su odigrali dobru utakmicu u kojoj se pitanje pobednika nijednog trenutka nije postavljalo. Konačan rezultat je glasio, RK Lavovi BP – RK Potisje Pletex 22:13 (13:6).

Do sledeće utakmice Lavova, desili su se rezultati koji im nisu išli na ruku, tako da je Lavićima bila potrebna pobeda od najmanje 8 golova razlike da bi obezbedili treće mesto, bez obzira na ostale rezultate do kraja turnira. Ovo ruku na srce i nije bio težak zadatak, jer je Lavovima ostalo još da igraju protiv ekipe iz Kanjiže, ubedljivo zadnje ekipe na tabeli. Lavovi su u ovu utakmicu ušli izuzetno motivisano i abgažovano, rešeni da ništa ne prepuste slučaju. Zato i ne čudi što je konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Kanjiža 32:8 (16:3), što je bilo više nego dovoljno za novi pehar u riznici Lavova.

Za pionire Lavova nastupali su: Popović, Soldo, Subašić, Šušnjik, Rađenović Ognjen, Rađenović Srđan, Budić, Mrđan, Kralj, Rodić, Ninković, Vujaković, Balać, Okrajac,Marković, Ćirko i Medić. Trener Šešum Pero.

Mlađi pioniri Lavova su na ovaj način osvojili treće mesto i bronzanu medalju sa bodom manje od Vrbasa na prvom i Prigrevice na drugom mestu. Ostaje žal za prethodnim turnirom, kada su Lavići nastupili nekompletni i doživeli dva poraza, a samo bod iz ove dve utakmice bi im doneo titulu prvaka Vojvodine.

Pored bronzane medalje, ovaj rezultat Lavićima donosi i plasman na prvenstvo Srbije, koje se održava 26. i 27.05.2018., a domaćin je Bačka Palanka.

Komentari

komentara