U subotu, 06.04.2019. u Velikoj Plani je odigrana utakmica 18. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je domaća Morava ugostila Lavove BP. S obzirom na plasman na tabeli, Lavovi su u ovoj utakmici važili za blagog favorita, što su odličnom igrom u drugom poluvremenu i uspeli da opravdaju, RK Morava – RK Lavovi BP 30:34 (15:14).

Lavovi su bolje otvorili utakmicu i već u 6 minutu imaju 2 gola prednosti. Međutim, celo prvo poluvreme protiče u izjednačenoj borbi, a Lavovi najviše zahvaljujući svojim brzopletim greškama i velikom broju promašenih “zicera“, dozvoljavaju domaćinu da na odmor ode sa minimalnom prednošću. U drugom poluvremenu Lavovi značajno smanjuju broj grešaka, a bolja fizička pripremljenost u odnosu na stariju ekipu Morave je sve više dolazila do izražaja. Ovaj deo igre su Lavovi odigrali odlično, i kada su na 6 minuta do kraja utakmice poveli sa 4 gola prednosti bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno. Do kraja utakmice Lavovi su u nekoliko navrata imali i 5 golova prednosti, a konačan rezultat je na kraju glasio RK Morava – RK Lavovi BP 30:34.

U ekipi Lavova je najefikasniji je bio Aleksa Đurković sa 12, a pratili su ga Urošev i Čupković sa po 6 pogodaka. Treba istaći i zapažen učinak 16-godišnjaka na golu Lavova, Bogdana Dutine, koji je proglašen za igrača utakmice.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka, Grubor, Stanojev, Đurković 12, Milošević 1, Đurica,  Urošev 6, Lakić, Ćirović, Čupković 6, Radović 5, Prodanović 4, Dutina i Miljković. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan i Sudžum Dragan.

Nakon ove pobede, Lavovi su i dalje na 3. mestu sa 3 boda zaostatka za vodećim Proleterom i 2 boda iza drugoplasiranog Vrbasa. U narednom kolu, za dve sedmice, Lavovi na svom terenu dočekuju Crvenku, koja se grčevito bori da ne ispadne iz lige, a koja je u prvom delu prvenstva uspela da nanese poraz Lavovima. S obzirom na sve to, i pored drastične razlike što se tiče pozicije na tabeli između ove dve ekipe, nikako se ne može reći da će ovo biti lak posao za domaćina.

Komentari

komentara