26. i 27.05.2018. u Bačkoj Palanci je održan finalni turnir Državnog prvenstva za mlađe pionire (dečaci rođeni 2005. i mlađi). Na ovom turniru učestvovalo je 12 ekipa iz svih krajeva Srbije, a pioniri Lavova su se našli u grupi sa ekipama iz Beograda, RK Rakovica (prvak zone Centar) i RK Beograd, što je zasigurno bila najjača grupa na turniru.

Prvog dana turnira igrane su utakmice u grupnoj fazi takmičenja. Lavići su se već u svojoj prvoj utakmici sastali sa favoritom turnira, ekipom Rakovice. Pioniri Lavova su odigrali odlično prvo poluvreme i na odmor otišli sa 2 gola prednosti. Međutim Beograđani u drugom poluvremenu i na 6 minuta do kraja utakmice prvi put dolaze u vođstvo. Lavići uspevaju da izjednače, ali Rakovica 3 minuta pre kraja dolazi opet u vošstvo sa golom razlike. U poslednja 3 minuta Lavovi su imali čak 3 puta igrača više, ali lopta nije htela u gol. Pogađane su prečke i stative, a i golman beograđana je činio čuda na golu. Konačan rezultat je glasio, RK Lavovi BP – RK Rakovica 14:15 (10:8).

Sledeću utakmicu Lavovi su odigrali odlično, željni da poprave utisak, pa su prosto pregazili ekipu RK Beograd a konačan rezultat glasio RK Lavovi BP – RK Beograd 19:10 (10:5). Na žalost to je bilo dovoljno samo za drugo mesto u grupi, i za razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta drugog dana turnira.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta Lavići su se prvo susreli sa RK Palanka iz Smederevske Palanke. Ogromna razlika u tehničkoj obučenosti igrača rezultirala je vođstvom Lavića od čak 9 golova razlike već na poluvremenu, tako da su u drugom poluvremenu priliku da zaigraju dobili i najmlađi članovi ekipe trenera Šešuma.  Konačan rezultat je glasio, RK Lavovi BP – RK Palanka 18:8 (10:1).

U utakmici za 5. mesto Lavići su se sastali sa starim poznanikom, ekipom RK PIK Prigrevica iz Prigrevice. I ovu utakmicu Lavići su odigrali na vrhunskom nivou, tako da pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK PIK Prigrevica 18:10 (9:4).

Sa 3 ubedljive pobede i jednim nesrećnim minimalnim porazom Lavovi su zahvaljujući ovakvom sistemu takmičenja osvojili peto mesto, iako su po svemu što se moglo videti u ova 2 dana, svojim kvalitetom sigurno yaslužili da se nađu među osvajačima medalja. Prvak Srbije u ovom uzrastu postala je ekipa RK Vrbas Petrol (Vrbas), drugo mesto osvojili su dećaci iz RK Nova Pazova 1957 (Nova Pazova) a treće mesto je osvojio RK Rakovica (Beograd).

Za pionire Lavova nastupali su: Soldo, Rađenović Ognjen, Budić, Subašić, Mrđan, Kralj, Rodić, Šušnjik,  Rađenović Srđan, Popović, Marković, Ninković, Vujaković, Balać, Okrajac, Ćirko i Medić. Trener Šešum Pero.

Komentari

komentara