U subotu 21.10.2017. u Novom Sadu je odigran treći turnir Lige Vojvodine za mlađe pionire (dečaci rođeni 2005. i mlađi). Na ovom turniru pioniri Lavova su se sastali sa ekipama RK Vojvodina (Novi Sad), RK Nova Pazova 1957 (Nova Pazova) i Radnički 1958 (Šid) i zabeležili dve ubedljive pobede i jedan nerešen rezultat.

U prvoj utakmici pioniri Lavova su se sastali sa ekipom Vojvodine. Lavovi su bili za klasu bolji, o čemu govori i konačan rezultat RK Lavovi BP – RK Vojvodina 15:7 (9:4).

U drugoj utakmici Lavovi su pružili solidnu partiju protiv ekipe iz Nove Pazove ali to nije bilo dovoljno za pobedu nad konkurentom za prvo mesto u grupi, konačan rezultat RK Lavovi BP – RK Nova Pazova 1957 13:13 (5:6).  ovoj utakmici u prvom poluvremenu se igralo “gol za gol“ i nijedna ekipa nije uspela da stekne značajniju prednost. U drugom poluvremenu Lavići dodaju gas i sredinom drugog poluvremena stižu do + 3. Ovu prednost su držali do 2 minuta pre kraja utakmice. Kada se činilo da je pitanje pobednika rešeno, sledi serija grešaka i isključenja, koje protivnik koristi i dolazi do nerešenog rezultata.

U trećoj utakmici, iako umorni, pioniri Lavova su potvrdili svoj kvalitet i protiv ekipe iz Šida. Lavovi su odigrali odlično za konačnih RK Lavovi BP – RK Radnički 1958 18:7 (9:4).

Lavići se nakon ovog turnira nalaze na prvom mestu u grupi sa dva boda prednosti u odnosu na ekipu Nove Pazove.

Ekipa Lavova na ovom turniru nastupala je u sledećem sastavu: Rađenović Ognjen, Tuckešić, Okrajac, Barišić, Soldo, Mrđan, Vujaković, Šušnjik, Budić, Rađenović Srđan, Kralj, Rodić, Ninković, Balać, Ćirko, Dvokić i Gutić. Ekipu je predvodio trener Šešum Pero.

Poslednji turnir u okviru grupne faze takmičenja, se igra za 14 dana u Bačkoj Palanci, a naši pionira se sastaju sa ekipama Vojvodina (Novi Sad) i Radnički 1958 (Šid). Tri osvojena boda od moguća četiri na ovom turniru omogućavaju Lavićima da se kao prvaci grupe plasiraju u superligu Vojvodine.

Komentari

komentara