Treći po redu “Dunavski kup“ održan je u Bačkoj Palanci dana 7.7.2018. (subota) u Sportskoj Hali ’’Tikvara’’. Organizatori turnira, Skupština Opštine Bačka Palanka, Turistička organizacija Opštine Bačka Palanka i RK Lavovi BP (organizatori turnira) su se potrudili da budu dobri domaćini, tako da su gostujuće ekipe posle turnira otputovale kući zadovoljne. Na ovom međunarodnom turniru pravo učešća imali su dečaci rođeni 2002. godine i mlađi. Na turniru je učestvovalo 6 ekipa razvrstanih u 2 grupe. Grupu A činili su: RK Radnički 1958 (Šid, Srbija), RK Bijeljina (Bijaljina, Bosna i Hercegovina) i RK Lavovi BP (Bačka Palanka, Srbija), a grupu B: RK Voždovac (Beograd, Srbija), RK Spačva (Vinkovci, Hrvatska) i RK Jedinstvo (Brčko, Bosna i Hercegovina).

Rezultati utakmica po grupama:

Grupa A:      RK LAVOVI BP – RK RADNIČKI 1958    14:8  (4:3)

                        RK LAVOVI BP – RK BIJELJINA              21:11 (13:3)

                        RK BIJELJINA  – RK RADNIČKI 1958    15:11 (7:7)

Grupa B:     RK VOŽDOVAC – RK SPAČVA                    14:14 (9:9)

                       RK VOŽDOVAC – RK JEDINSTVO            14:17 (7:6)

                       RK SPAČVA – RK JEDINSTVO                   10:14 (5:8)

Nakon grupne faze takmičenja, plasman po grupama bio je sledeći:

Grupa A:                                               Grupa B: 

1. RK LAVOVI BP                               1. RK JEDINSTVO

2.  RK BIJELJINA                              2. RK VOŽDOVAC

3RK RADNIČKI 1958                     3. RK SPAČVA

Nakon grupne faze usledili su mečevi za končan plasman, a rezultati su bili sledeći:

Utakmica za 5. mesto   RK RADNIČKI 1958 – RK SPAČVA    10:18 (7:8)

Utakmica za 3. mesto   RK BIJELJINA – RK VOŽDOVAC      15:18 (10:9)

Utakmica za 1. mesto   RK LAVOVI BP – RK JEDINSTVO      21:17 (13:4)

Konačan plasman na trećem po redu Dunavskom kupu je bio: 1. RK Lavovi BP, 2. RK Jedinstvo. 3. RK Voždovac, 4. RK Bijeljina, . RK Spačva, 6. RK Radnički 1958. Pojedinačne nagrade su osvojili Lukić NJegoš (RK Jedinstvo) – najbolji golman i Đurica Milorad (RK Lavovi BP) – Najbolji igrač turnira. Pehare, medalje i nagrade najboljim ekipama i pojedincima turnira su dodelili Božović Darko (direktor SRC Tikvara), Sudžum Dragan (nekadašnji rukometni reprezentativac) i Pešić Živan (sadašnji rukometni reprezentativac).

Učinak kadetske ekipe Lavova na ovom turniru je za svaku pohvalu, a naročito imponuje igra u prvom poluvremenu finalne utakmice, u kojoj su ekipu iz Brčkog (koja je do tada igrala odlično na ovom turniru) naprosto pregazili.

Rukometni klub Lavovi BP se zahvaljuje svim učesnicima turnira na fer i sportskoj borbi, kao i svima koji su svojim angažovanjem pomogli da ova manifestacija prođe u najboljem mogućem redu. Sve utakmice na ovom turniru su sudili dva mlada i perspektivna sudijska para, Vukčević – Sliva (Crvenka) i Crnjanski – Bubanja (Bačka Palanka), koji su i na ovom turniru pokazali da ih u budućnosti čeka uspešna sudijska karijera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentara