U subotu 12.05.2018. u Novom Sadu je odigran sedmi i ujedno finalni turnir Superlige Vojvodine za kadete (dečaci rođeni 2001. i mlađi). Na ovom turniru Lavovi su se sastali sa ekipama RK Somborelektro (Sombor) i RK Crvenka (Crvenka), koje su u oovim susretima važile za favorite, i zabeležili su dva poraza, iako su pružili vrlo dobru igru.

U prvoj utakmici protiv ekipe iz Sombora, Lavovi su odigrali odličnu utakmicu, u kojoj su tokom većeg dela utakmice imali prednost. Međutim, u poslednjih 5 minuta, zahvaljujući nedovoljnom iskustvu u ovom starosnom uzrastu, posle par promašenih “zicera“ dozvoljavaju protivniku da preokrene rezultat. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Somborelektro 17:20 (9:7).

U drugoj utakmici protiv ekipe iz Crvenke, kadeti Lavova su loše otvorili utakmicu i već u 9. minutu imali su zaostatak od čak 7 golova. Međutim u drugoj polovini prvog poluvremena uspevaju da konsoliduju redove i na poluvreme se odlazi sa prednošću Crvenčana od 4 gola. U drugom poluvremenu je viđena izjednačena borba. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Crvenka 15:19 (8:12).

Za kadete Lavova nastupali su: Čuport, Stanojev, Ognjanović, Jerković, Lakić, Dutina, Rađenović, Urošev i Miljković. Ekipu je vodio trener Pero Šešum.

Kadeti Lavova su na ovaj način okončali jednu veoma uspešnu sezonu. Veliki uspeh predstavljao je i sam plasman u Superligu Vojvodine, iako su bili daleko najmlađa ekipa u ovoj konkurenciji (okosnicu ove selekcije Lavova čine uglavnom igrači pionirskog uzrasta). Ni u Superligi se nisu obrukali, jer su protiv većine ekipa igrali egal utakmice i često gubili sa minimalnom razlikom u poslednjim minutama. Na kraju su sa 2 pobede i 12 poraza završili kao 7-mi od ukupno 8 ekipa u Superligi Vojvodine za kadete.

Komentari

komentara