U nedelju 05.11.2017. u Temerinu je odigran Četvrti turnir Lige Vojvodine za kadete (dečaci rođeni 2001. i mlađi). Na ovom turniru kadeti Lavova su se sastali sa ekipama RK Srem SM (Sremska Mitrovica) i ORK Mladost TSK (Temerin) i uknjižili dva presudnae boda za plasman u superligu Vojvodine.

U prvoj utakmici pioniri Lavova su se sastali sa somaćinom, ekipom ORK Mladost TSK. Lavovi su do pred kraj prvog poluvremena držali priključak sa odličnim domaćinima. Međutim u drugom poluvremenu je do izražaja došla duža klupa i kvalitet domaće ekipe, pa je na kraju bilo konačnih RK Lavovi BP – ORK Mladost TSK 14:24 (8:13).

U drugoj utakmici Lavovi su se sastali sa ekipom RK Srem SM. U ovoj utakmici ulog je bio veliki, jer je pobeda Lavovima garantovala plasman u Superligu Vojvodine, bez obzira na ostale rezultate u grupi. Kadeti Lavova su ovu utakmicu shvatili vrlo ozbiljno, i od samog starta su pokazali i kvalitet i borbenost. Tako da su već u 6. minutu stekli prednost od +5 (6:1). U drugom poluvremenu smo videli još bolju igru i sigurnu i ubedljivu pobedu a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Srem SM 26:151 (13:8).

Ekipa Lavova na ovom turniru nastupala je u sledećem sastavu: Stanojev, Đurica, Lakić, Jerković, Prodanović, Dutina, Lažetić, Rodić, Urošev i Miljković. Ekipu je sa klupe predvodio trener Permoser Slobodan.

Na ovaj način kadeti Lavova su uspešno okončali grupnu fazu takmičenja, i pomalo neočekivano izborili plasman u Superligu Vojvodine, gde ih u nastavku takmičenja čekaju dueli sa 7 najkvalitetnijih ekipa Vojvodine. S obzirom da su i pioniri a i mlađi pioniri našeg kluba već ranije obezbedili plasman u Superligu Vojvodine, treba istaći i da je RK Lavovi BP jedini klub u Vojvodini čije su se sve tri takmičarske generacije plasirale u Superligu.

Komentari

komentara