U subotu 21.10.2017. u Sremkoj Mitrovici je odigran treći turnir Lige Vojvodine za kadete (dečaci rođeni 2001. i mlađi). Na ovom turniru kadeti Lavova su se sastali sa ekipama RK Bijeljina (Bijeljina) i RK Ratimo (Novi Sad) i zabeležili dve važne pobede u borbi za plasman u superligu Vojvodine.

U prvoj utakmici pioniri Lavova su se sastali sa konkurentom za osvajanje drugog mesta u grupi (koje donosi plasman u superlligu Vojvodine), ekipom RK Bijeljina. Lavovi su od početka meča bili bolji rival, ali nikako nisu uspevali da prelome utakmicu u svoju korist i steknu ubedljiviju prednost. Tokom cele utakmice kadeti Lavova su konstantno imali prednost od 1 do 3 gola, te je na kraju bilo konačnih RK Lavovi BP – RK Bijeljina 18:15 (11:8).

U drugoj utakmici Lavovi su se sastali sa ekipom RK Rastimo. Posle konfuznog prvog poluvremena, u kome su Lavovi lako stekli prednost od +4, ali i još lakše je prokockali, u drugom poluvremenu smo videli odličnu igru naših kadeta i sigurnu i ubedljivu pobedu a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Rastimo 26:21 (13:12).

Ekipa Lavova na ovom turniru nastupala je u sledećem sastavu: Stanojev, Đurica, Ognjanovič, Lakić, Jerković, Prodanović, Dutina, Lažetić, Rodić, Urošev, Francuz i Miljković. Ekipu je sa klupe predvodio trener Permoser Slobodan.

Sa ove dve pobede Lavovi su došli u vrlo izglednu poziciju za osvajanje drugog mesta u grupi, odmah iza ekipe Mladost TSK, koja je neprikosnovena na prvom mestu. Da bi se to dogodilo, dovoljan će biti bar jedan osvojeni bod na poslednjem turniru u okviru grupne faze takmičenja. Ovaj turnir se igra za 14 dana u Novom Sadu, a protivnici naših kadeta su ekipe RK Srem SM (Sremska Mitrovica) i ORK Mladost TSK (Temerin).

Komentari

komentara