U subotu 22.09.2018. u Šidu je odigran prvi turnir Superlige Vojvodine za kadete (dečaci rođeni 2002. i mlađi). Na ovom turniru Lavovi su se sastali sa ekipama RK Vojvodina (Novi Sad) i RK Bijeljina (Bijeljina), tako da smo već na prvom turniru imali priliku da odmerimo snage sa dve odlične ekipe.

Već u prvoj utakmici viđen je vojvođanski derbi, u kome je viđena velika borba i odličan rukomet. Sam početak je pripao Vojvodini, jer su kadeti Lavova ušli u utakmicu sa velikom tremom, tako da je protivnik u 11. minutu imao 2 gola prednosti. Međutim kada su se Lavovi oslobodili početnog grča i nervoze, proradio je i napad i u narednih 7 minuta ekipa Lavova pravi preokret i dolazi do prednosti od 3 gola, da bi se na poluvreme otišlo sa +2 za Lavove. U srugom poluvremenu viđena je rovovska borba u kojoj je rezultat najčešće bio poravnat, pa se tako sa nerešenim rezultatom ušlo u poslednji minut utakmice. Dobrom odbranom Lavovi uspevaju da se dokopaju lopte na 40 sekundi pre kraja meča. Poslednji napad je odigran vrlo strpljivo i koncetrisano, što je rezultiralo šutem u poslednjim trenutcima meča, koji je završio u mreži Vojvodine i doneo konačnih RK Lavovi BP – RK Vojvodina 17:16 (10:8).

U drugoj utakmici protiv ekipe iz Bijeljine, kadeti Lavova su ponedeni velikom pobedom u prethodnom meču, odigrali odličnu utakmicu i tako ekipu iz Republike Srpske (koja se zajedno sa Lokomotivom  iz Brčkog takmiči u okviru Lige Vojvodine) ostavili bez ikakve šanse za povoljan rezultat. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Bijeljina 23:14 (12:8).

Za kadete Lavova nastupali su: Stanojev, Đurica, Šević, Lakić, Jerković, Dutina, Lažetić, Rađenović, Ćirko, Francuz, Medić, Miljković i Urošev. Ekipu je vodio trener Pero Šešum.

Komentari

komentara