U nedelju 18.11.2018. u Novom Sadu je odigran peti (a ujedno i poslednji) turnir u okviru grupne faze Lige Vojvodine za kadete (dečaci rođeni 2002. i mlađi). Na ovom turniru Lavovi su odigrali tri utakmice, i to protiv ekipa RK Vojvodina (Novi Sad), RK Lokomotive (Brčko) i RK Radnički 1958 (Šid).

U prvoj utakmici, koja je direktno odlučivala o prvaku grupe, Lavovi su se sastali sa ekipom Vojvodine sa kojom su do ovog turnira delili prvo mesto sa istim brojem bodova. U ovoj utakmici viđena su dva potpuno različita poluvremena. U prvom delu igre je Vojvodina bila bolja i na poluvreme otišla sa 4 gola prednosti. Kadeti Lavova se nisu predavali i u srugom poluvremenu prave preokret. Na dva minuta do kraja Lavovi izjednačuju rezultat, a nakon toga čak u dva navrata imaju napad za pobedu, da bi na kraju kako to obično i bude kada se ne iskoriste šanse, usledila kazna. Vojvodina uspeva da 2 sekunde pre ktaja utakmice postigne pobedonosni gol. Konačan rezultat ove utakmice je glasio RK Lavovi BP – RK Vojvodina 17:18 (8:12).

U drugoj utakmici kadeti Lavova su imali lak posao protiv ekipe Radnički 1958 iz Šida. Lavovi su u ovoj utakmici dominirali, a konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Radnički 1958 26:12 (15:7).

U trećoj utakmici, protiv Lokomotive Lavovi su već pre početka upisali nova 2 boda, jer za ekipu iz Brčkog nastupaju stariji igrači, te se takmiče van konkurencije.

Za kadete Lavova nastupali su: Stanojev, Đurica, Jerković, Čuport, Dutina, Lažetić, Rađenović, Francuz, Ćirko, Miljković i Urošev. Ekipu je vodio trener Permoser Slobodan.

Sa ove dve pobede i porazom Lavovi su se kao drugoplasirani u grupi kvalifikovali za Superligu Vojvodine, koja će startovati početkom februara.

Komentari

komentara