U subotu 11.02.2018. u Novom Sadu je odigran četvrti turnir Superlige Vojvodine za kadete (dečaci rođeni 2001. i mlađi). Na ovom turniru Lavovi su se sastali sa dve prvoplasirane ekipe na superligaškoj tabeli, RK Vojvodina (Novi Sad) i ORK Mladost TSK (Bački Jarak) i pored dobre igre zabeležili su dva očekivana poraza.

Lavovi su u prvoj utakmici protiv najiskusnije i najkvalitetnije ekipe u ovom takmičenju, novosadske Vojvodine, odigrali odlično prvo poluvreme. Ipak Novosađani uspevaju da odu na odmor sa 3 gola prednosti, ponajviše zahvaljujući nepreciznosti igrača lavova u izglednim prilikama. Do 15 minuta pre kraja susreta Lavovi su uspevali da održe kakav takav rezultatski priključak. Sam finiš utakmice pripada Vojvodini, koja je na taj način izvojevala ubedljivu pobedu, mada prema prikazanom na terenu možda i previsoku. Konačan rezultat je glasio RK Lavovi BP – RK Vojvodina 17:27 (11:14).

U drugoj utakmici, kadeti Lavova su tokom većeg dela prvog poluvremena imali minimalnu rezultatsku prednost protiv favorita u ovom susretu, ekipe Mladosti TSK, ali je protivnik ipak otišao na odmor sa golom prednosti. Sredinom drugog poluvremena protivnička ekipa uspeva da ostvari prednost od 5 golova, ali Lavovi se nisu predavali i ponovo uspevaju da smanje na samo gol zaostatka. Na kraju ipak zaslužena pobeda iskusnije ekipe iz Bačkog Jarka, RK Lavovi BP – ORK Mladost TSK 19:23 (10:11).

Za kadete Lavova nastupali su: Radičanin, Čuport, Stanojev, Đurica, Jerković, Lakić, Prodanović, Dutina, Lažetić, Ćirko, Francuz i Miljković. Trener Permoser Slobodan.

Naredni turnir se igra u Kaću za dve nedelje, a Lavovi se sastaju sa ekipama RK Jugović (Kać) i RK Jabuka (Jabuka).

Komentari

komentara