U nedelju, 29.10.2017. u Sremskoj Mitrovici je odigrana utakmica šestog kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i RK Srem SM. Plasman na tabeli pre ovog kola jasno je pokazivao ko je apsolutni favorit na ovoj utakmici, a konačan rezultat je to i potvrdio RK Srem SM – RK Lavovi BP 21:52 (7:25).

Već u 6. minutu prvog poluvremena sve je bilo jasno, Lavovi su već tada imali prednost od 7:1 a ekipa domaćina gotovo da i nije postojala na terenu. Do kraja prvog poluvremena, zahvaljujući odličnoj igri u odbrani i ubitačnim kontranapadima, Lavovi dolaze do neverovatnog vođstva od 25:7. Početkom drugog poluvremena Lavovi još dodaju gas i odlaze na +22. Sredinom drugog poluvremena dolazi do opuštanja u igri Lavova, ali to je samo bio uvod u odličan finiš utakmice i maksimalnu prednost od čak +31. U redovima Lavova se ponovo istakao golman Nikola Ćirović, a od igrača posebno se istakao, nepogrešivi egzekutor, Aleksa Đurković (proglašen za igrača utakmice).

Zahvaljujući ovoj ubedljivoj pobedi Lavovi su izbili na prvo mesto tabele zbog bolje gol razlike od ekipe Crvene Zvezde iz Mokrina (koja ima isti broj bodova kao i Lavovi), dok je na trećem mestu ekipa Sivca sa bodom manje od dve prvoplasirane ekipe.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka 2, Grubor Filip 2, Đurković 24, Mrakić 4, Urošev 3, Kosjer, Čupković 5, Ćirović , Grubor Miloš, Petković, Radović 4, Prodanović, Puđa 5, Jović 1 i Vučković 2. Ekipu je predvodio trener Permoser Slobodan.

U narednom kolu, Lavovi se u Bačkoj Palanci sastaju sa ekipom RK Mladost (Vršac). Ta utakmica će se odigrati u nedelju, 05.11.2017. sa početkom u 17 časova i 30 minuta.

Komentari

komentara