U subotu, 11.11.2017. u Jaši Tomiću je odigrana utakmica osmog kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kojoj su se sastale ekipe RK Lavovi BP i RK Hercegovina (Sečanj). Ovog gostovanja su se Lavovi pomalo pribojavali, jer na utakmicama Hercegovine tribine uvek budu pune i žestoko se navija za domaćina. Međutim,  gosti su slavili mnogo lakše i ubedljivije nego što su očekivali, a konačan rezultat je glasio RK Hercegovina – RK Lavovi BP 22:39 (9:14).

Prvo poluvreme ni po čemu nije nagoveštavalo ovakvu utakmicu. Lavovi od samog starta konstantno imaju prednost gol ili dva, ali nikako ne uspevaju da odu na +3. Tek u poslednjih 5 minuta prvog poluvremena, Lavovi dolaze do prve osetnije prednosti od +5, zahvaljujući nekoliko odličnih odbrana golmana Ćirovića i odličnoj realizaciji kontranapada od strane Đurkovića. U drugo poluvreme Lavovi ulaze sa još većom voljom da kući ponesu bodove sa ovog teškog gostovanja. Ređaju se dobre odbrane, osmišljene akcije i munjeviti kontranapadi i već u 48. minutu Lavovi odlaze na neverovatnih +16 (15:31), a 6 minuta kasnije dolaze i do maksimalne prednosti od +18 (17:35), da bi gosti u finišu utakmice smanjili za konačnih 22:39. U redovima Lavova su se svojim golgeterskim učinkom istakao Aleksa Đurković a na golu je bio nesavladiv Nikola Ćirović (proglašen za igrača utakmice).

Nakon ove pobede Lavovi i dalje drže prvo mesto na tabeli sa 14 osvojenih bodova.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Medić 2, Okuka 1, Grubor Filip 4, Đurković 20, Mrakić 3, Urošev 1, Kosjer, Čupković 1, Ćirović, Petković, Radović 2, Prodanović 2, Puđa 2 i Vučković 1. Ekipu je predvodio trener Permoser Slobodan.

U narednom kolu, Lavovi dočekuju direktnog konkurenta za vrh tabele, ekipu RK Crvene Zvezde iz Mokrina.

Komentari

komentara