U nedelju, 17.03.2019. u Bačkoj Palanci je odigrana utakmica 15. kola Super B lige Srbije grupa Sever-Centar, u kojoj je ekipa RK Lavovi BP ugostila ekipu MRK Požarevac. Posle dugo vremena Lavovi su konačno nastupili kompletni na jednoj prvenstvenoj utakmici. Međutim i sa druge strane se našla ekipa koja je konačno uspela da kompletira svoje redove, sastavljena o većeg broja vrlo iskusnih igrača, koji imaju mnogo sezona u Super A ligi iza sebe. Ipak Lavovi su mnogo teže od očekivanog uspeli da opravdaju ulogu favorita i da ostvare važnu pobedu, RK Lavovi BP – MRK Požarevac 31:30 (16:15).

Početak utakmice nagoveštavao je mnogo lakši posao za domaćina. Lavovi su već u 10. minutu imali prednost 7:4 i nekoliko prilika da tu prednost uvećaju. Ubrzo bivaju kažnjeni za neiskorištene prilike i gosti dolaze sredinom poluvremena do izjednačenja. Lavovi imaju odgovor na nalet gostiju i u narednih 5 minuta stvaraju čak 4 gola prednosti. Međutim ponovo dolazi do opuštanja i gosti izjednačuju. Domaći igrači po ko zna koji put za tili čas prave razliku od +3, i još brže svojim greškama vraćaju protivnika u život, tako da se na poluvreme odlazi sa minimalnom prednošću Lavova. U drugom poluvremenu je viđena slična slika, Lavovi u nekoliko navrata dolaze do prednosti od 5, pa čak i 6 golova (26:20 u 46. minutu). Međutim nikako nisu uspevali da utakmicu uvedu u mirnu završnicu. Gosti se ne predaju, i serijom od 6:0 dolaze do izjednačenja u 52. minutu. Od tog momenta počinje prava drama na terenu. gosti na 5 minuta pre kraja preko odličnog Marića (proglašen za igrača utakmice) stižu do minimalnog vođstva, ali Lavovi imaju odgovor i golovima Grubora i Miloševića okreću rezultat u svoju korist. Pivot gostiju, Karanović 2 minuta pre kraja još jednom izjednačava, da bi tačku na ovu utakmicu stavio Filip Grubor, golom u poslednjem minutu, za konačan rezultat koji je glasio RK Lavovi BP – MRK Požarevac 31:30 (16:15).

U ekipi Lavova je najefikasniji bio Aleksa Đurković, a vrlo zapažen učinak je imao i golman Ćirović.

Na ovoj utakmici za Lavove su nastupali: Okuka 2, Grubor 2, Stanojev, Đurković 7, Milošević 3, Mrakić 3, Urošev 3, Kozomora 1, Jerković, Ćirović, Čupković 2, Radović 5, Prodanović 3, Perleta i Miljković. Na klupi su sedeli treneri Permoser Slobodan, Karanović Radovan i Sudžum Dragan.

Nakon ove pobede, Lavovi su iskoristili poraz vodećeg Proletera u Bogatiću i prišli na 3 boda zaostatka. U narednom kolu Lavove očekuje vrlo težak zadatak, da pokušaju da pobedom na izuzetno “vrućem“ terenu u Vrbasu ostanu u konkurenciji za sam vrh tabele. U prvom delu prvenstva Lavovi su nasvom terenu u vrlo dramatičnoj završnici uspeli da iščupaju bod protiv Vrbašana. Ta činjenica, kao i plasman ove dve ekipe na tabeli govori u prilog tome da će ovo biti izuzetno teška i neizvesna utakmica.

Komentari

komentara